ΔΑΦΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

daphne-assimakopoulou

Η Δάφνη Ασημακοπούλου φοίτησε στην Κρατική Σχολή Χορού και στη σχολή πιάνου του Ωδείου Αθηνών (1990). Σπούδασε στο Bryn Mawr College στις ΗΠΑ όπου έλαβε πτυχίο BA σε Μουσική και Χορό (1994) και στο Laban Center for Movement and Dance του Λονδίνου όπου έλαβε πτυχίο ΜΑ σε Χορό και Χορογραφία (1997).

Παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων αφρικάνικου χορού. Ταξίδεψε, και συνεχίζει να ταξιδεύει, σε πολλές χώρες και πόλεις για να φοιτήσει δίπλα σε σημαντικούς χορευτές του είδους.

-Στην Γουινέα, Αφρική με τον Youssouf Koumbassa, πρώτο χορευτή του Εθνικού Μπαλέτου της Γουινέας «Ballet Djoliba», και με μέλη του «Ballets Africains.»

-Στο Μάλι, Αφρική με τον Issa Sissoko και τον Moise Kourouma, χορευτές του Εθνικού Μπαλλέτου του Μάλι.

-Στη Νέα Υόρκη με τον Djoniba Mouflet, ιδρυτή του «Ballet D’ Afrique Djoniba», τον Mbemba Bangoura (dundun dance) και τον Maguet Camara στη σχολή Alvin Ailey. Παράλληλα, παρακολουθεί μαθήματα balafon με τον Abu Sylla, τον Famoro Dioubate.

-Στο Παρίσι με τον Georges Momboye, τον Lamine Keita, την Aisha Diallo, τη Norma Claire και την Germain Agogny, διευθύντρια της ομάδας «Mudra Afrique» της Σενεγάλης.

-Στο Λονδίνo με την ομάδα Adzido Pan African Dance Company.

-Στο Βερολίνο με την Oumou Kurito και τον Drissa Kone (Mali).

-Στην Ιταλία στο φεστιβάλ “Mama Africa” (2011) όπου παρακολούθησε εντατικά μαθήματα χορού, κρουστών και balafon με δασκάλους του είδους από την Δυτική Αφρική (Assetou Coulibaly, Gerard Dibby, Fatoma Dembele, Sourakhata Diabate, Naby Camara).

-Στη Νέα Υόρκη στο Wula Dance and Drum Retreat 2013 όπου παρακολούθησε Dundun dance, Αφρικάνικο χορό και Balafon με τον Mbemba Bangoura, την Djemeba Sako και τον Youssouf Koumbassa.

Από το 2000 διδάσκει αφρικάνικο χορό στην Αθήνα (DAN.C.CE Cultural Centre, Seresta Dance Studio, Chorokinisi, Cocoon Urban Spa, Shantom, Bhavana Yoga Center) και παραδίδει σεμινάρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Το 2003 ίδρυσε την ομάδα anasa dance δίνοντας παραστάσεις σε θέατρα, σχολεία και πνευματικά κέντρα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στα Ιωάννινα. Συμμετείχε σε πλήθος συναυλιών με Τα Κρουστά της Τάκη, χορεύοντας, χορογραφώντας, παίζοντας keyboards και αφρικάνικα κρουστά (djembe, dun dun).

Το 2004 εκπαιδεύτηκε στη μέθοδο Pilates mat στη σχολή Power Pilates της Νέας Υόρκης και από τότε παραδίδει ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα.

Το 2011 συν-ίδρυσε το πολιτιστικό κέντρο Αφρικάνικης τέχνης anasa cultural center όπου συνεχίζει τη μελέτη της στα Αφρικάνικα κρουστά (Dundun και Balafon), διδάσκει Αφρικάνικο χορό και Pilates.

Το 2012 δίδαξε σεμινάριο Αφρικάνικου χορού στην ομάδα χορού Αερίτες από το οποίο χρησιμοποιήθηκε υλικό για την παράσταση “Era poVera.”

Το 2013 δούλεψε ως χορογράφος στην θεατρική παράσταση “Βάκχες” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη.

Το 2014 για τους σκοπούς του πολιτιστικού κέντρου Αφρικάνικης τέχνης anasa σχεδίασε και υλοποίησε εργαστήρια Αφρικάνικου χορού σε σχολεία πρωτοβάθμειας εκπαίδευσης (π.χ. δημοτικό σχολείο στο Ολυμπιακό χωριό, δημοτικό σχολείο Γέρακα και Πετραλώνων ).