ΧΡΥΣΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Logotheti_Chryssa

Επικοινωνία

Επώνυμο Λογοθέτη
Όνομα Χρύσα
Θέση στην οργάνωση Συνεργάτης
Επαγγελματική Ιδιότητα Εκπαιδευτικός
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) chryssalog1982@yahoo.gr

 Περιγραφή των καθηκόντων στο πλαίσιο του οργανισμού:

Συνεργάτιδα της ΑΜΚΕ. Εμψυχώτρια και συν-υπεύθυνη των αφηγηματικών παραστάσεων του πολιτιστικού κέντρου αφρικάνικης τέχνης και πολιτισμών ΑΝΑΣΑ. Εμψυχώτρια των παιδαγωγικών προγραμμάτων στα σχολεία.

 Εκπαίδευση

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ημερομηνίες (MM/ΕΕ – MM/ΕΕ) Πεδίο Μελέτης Πτυχίο ή Δίπλωμα
Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 10/2008-σήμερα Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: «Οι μετασχηματισμοί του λαϊκού παραμυθιού στο σήμερα. Τα παραδείγματα έργων από το ελληνικό κουκλοθέατρο και το ελληνικό παιδικό θέατρο» (σε εξέλιξη)
Εργαστήρι Θεατρικού και Εικαστικού παιχνιδιού «Κόκκινη Κλωστή» 10/2008-06/2014 Εμψύχωση θεατρικού και εικαστικού παιχνιδιού, κουκλοθεάτρου  
Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 10/2001-10/2007 Ιστορία, Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης Πτυχίο Ιστορικού

 Εργασιακή Εμπειρία

Εταιρία / Οργανισμός Ημερομηνίες (MM/ΕΕ – MM- ΕΕ) Θέση Περιγραφή καθηκόντων
ΑΝΑΣΑ ΑΜΚΕ 2014 – σήμερα Συνεργάτιδα Συν-υπεύθυνη και εμψυχώτρια των αφηγηματικών παραστάσεων, εμψύχωτρια των παιδαγωγικών εργαστηρίων.
Τονικό Ωδείο Παλλήνης 2014 – σήμερα Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Εμψύχωση προγράμματος θεατρικού παιχνιδιού, εστιασμένου στο παραμύθι σε ομάδα παιδιών ηλικίας 2,5 με 5 ετών.
Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, Κέα 08/2014 Σχεδιασμός, υλοποίηση και εμψύχωση του παιδικού εργαστηρίου «Παίζοντας στη σκιά του Μαγικού Δέντρου» Σχεδιασμός, υλοποίηση και εμψύχωση. Το εργαστήρι έγινε στα πλαίσια της 12ης Γιορτής Παραμυθιών στην Κέα, στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου του Μυλοποτάμου το πρώτο Σαββατοκύριακο του φεστιβάλ. Διεξήχθη μετά την αφήγηση του παραμυθιού «Ο Μαθητευόμενος Μάγος» (αφηγητές: Γιώργος Ευγενικός, Κάτια Καντούρη). Στο εργαστήρι αυτό τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν το δικό τους δέντρο με τα παραμύθια, ζωγραφίζοντας μια σκηνή από το Μαθητευόμενο Μάγο. Οι ζωγραφιές των παιδιών κρεμάστηκαν σε μία από τις πορτοκαλιές του κήπου και το συγκεκριμένο έκθεμα θα παραμείνει εκεί για ένα έτος.
04/2014 Αφήγηση, εμψύχωση, σκηνοθεσία στην παράσταση «Ο Βασιλιάς με το δέντρο στην καρδιά» Αφήγηση-εμψύχωση παραμυθιού και σκηνοθεσία στην αφηγηματική παράσταση «Ο Βασιλιάς με το δέντρο στην καρδιά». Η παράσταση αυτή γίνεται σε συνεργασία με τη μουσικό Ματούλα Νικολοβιένη (αφρικάνικη άρπα) και κατά τη διάρκεια της χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές, όπως αφηγηματικός λόγος, κούκλα, μάσκα. Το παραμύθι προέρχεται από την Ήπειρο, αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις και έχει διασκευαστεί από τη γράφουσα. Η αφήγηση γίνεται με συνοδεία ν’γκόνι (αφρικάνικη άρπα) ενώ η παράσταση έχει παρουσιαστεί από τον Απρίλιο σε διάφορους χώρους στην Αθήνα.
ΕΛΙΞ, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία 2012/2013 Βοηθός Υπεύθυνης Παιδαγωγού, Εμψυχώτρια Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης » Διακοπές στο Σχολείο» (72ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, 11ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά) Υποστήριξη προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών 6-12 ετών, βασική παιδαγωγός της ομάδας παιδιών με ηλικίες από 7 έως 9 ετών, προετοιμασία και εκπαίδευση των εθελοντών.
Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία 08/2012 – 05/2013 Ερμηνεύτρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ερμηνεία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συντονισμός ομάδας στα προγράμματα «Οικονομία, γνώση με αξία», «Την ενέργεια που μου λείπει, μου τη δίνουνε τα λίπη», «Ο Παυλίδης και η σοκολάτα».

Άλλες δεξιότητες (π.χ. γνώση υπολογιστών, ξένες γλώσσες, κ.λ.π.):

Πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.
Πολύ καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας.
Άριστη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Σεμινάριο κατασκευής υφασμάτινης μαριονέττας στην Παγκόσμια Μέρα Κουκλοθεάτρου 2012.
Σεμινάριο κατασκευής και εμψύχωσης γιγαντόκουκλας στην Παγκόσμια Μέρα Κουκλοθεάτρου 2013.