ΓΙΑ ΜΑΣ / ABOUT US

face

Η λέξη «Anasa» στα σουαχιλι σημαίνει «χαρά της ζωής». Το πολιτιστικό κέντρο ANASA είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στο διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ των λαών και την ενταξη και ενδυνάμωση των νέων Αφρικανικής καταγωγής που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού, προωθώντας την αφρικάνικη τεχνη: μουσική, θέατρο, χορό, λογοτεχνία.
Αnasa in swahili means «Joy of life». Αnasa Cultural Center is a non profit organization dedicated to create an intercultural relationship between Africa and Greece and the integration of first generation migrants and their children who are born in Greece. The tools that the organization uses to bring this to reality is through exchange of knowledge, art and culture, social activism, youth empowerment and community empowerment.

 

Η Τέχνη είναι ένα εργαλείο αποκάλυψης, μέσω αυτής μπορεί να ανακαλύψει τις βασικές μορφές και διαδικασίες του κόσμου και να προσδώσει νέα ώθηση και νέους προορισμούς. Το έργο τέχνης αντικατοπτρίζει αυτό που ο καλλιτέχνης ανακάλυψε στο περιβάλλον του και στον ίδιο του τον εαυτό. Είναι εργαλείο εκπαίδευσης, ξυπνάει την ευαισθησία μικρών και μεγάλων, ενθαρρύνει την πρωτοβουλία, δημιουργεί φλογερά ενδιαφέροντα και έντονες ψυχοσυναισθηματικές καταστάσεις, συνενώνει όλα όσα εμψυχώνουν το ανθρώπινο ον στις σχέσεις του με τη φύση και με τους ομοίους του, δίνει φωνή στην ενδότερη προσωπικότητά του και υπενθυμίζει τα φυσικά χαρακτηριστικά της ύπαρξής του. 

 

Διαβάστε τα βιογραφικά μας εδώ.